注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

紫霞仙客的博客

我和我的女儿 我和我的学生

 
 
 

日志

 
 

新目标七下Unit 4 I want to be an actor. 复习教案  

2009-11-19 13:40:15|  分类: 新目标英语七年级 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 
第四节    学案
单元基本知识 
 语言结构what, where引导的特殊疑问句
want, work的一般现在时用法
肯定与否定陈述
重点词汇Doctor, actor, reporter, police officer, waiter, bank clerk, sales assistant, student, dangerous, fun, exciting, difficult, boring, interesting, thief, station, magazine, newspaper, possible, a lot of, go out, as soon as possible
重点句型   What does he do?    He’s a waiter.    What do you want to be?     I want to be an actor.
Where does she work?    She works at a bank.     My work is interesting but kind of dangerous.
知识点拨
1. What do you do?     What does he/she do?      What do/does…do?
常用来询问某人干什么工作.疑问词用do,助动词应根据人称和数的变化而变化.第三人称单数助动词应用does;其他人称助动词用do.回答时可直接说出干什么职业或工作.
2. What do you want to be?     What does he/she want to be?   

What do/does…want to be?常用来询问某人想干什么工作.
相关资料
衣领工人
白领工人--- white-collar worker
蓝领工人--- blue-collar worker
粉领工人--- pink-collar worker
金领工人--- gold-collar worker 
  
   
第四单元测试题(100分)
一、词汇(20分)
A)根据句意及中文提示填词。
1. We want a _____ _____ (图书管理员).
2. She is a famous _____ _____ (体育教练).
3. Please call us _____ _____ _____ _____ (尽快地).
4. The old man has _____ _____ _____ (许多) money.
5. We all like to read the _____ _____ (晚报).
B)用所给词的适当形式填空。
6. They are _____ (wait). Their jobs are hard.
7. My father’s job is very _____ (danger).
8. I like writing _____ (story) for a magazine?
9. The little dog is very _____ (friend).
10. Do you want _____ (work) for a magazine?
二、单项选择(20分)
(  ) 1. —Where _____ Jim study?
        —He _____ in No.1 middle school.
A. is...study’s B. do...study C. does studies D. does studying
(  ) 2. bill doesn’t like cooking _____ cleaning.
A. And B. or C. but D. so
(  ) 3. what does your father do?
__________?
A. He works on a farm   B. He is working now
C. He works in a hospital D. He is a writer.
(  ) 4. Look! They _____ hard _____ the farm.
A. Work...in  B. working...on C. is working...at D. are working... on
(  ) 5. The Chinese people _____ hard working. I like _____.
A. is...it  B. is...him C. are...they D. are...them
(  ) 6. Thieves _____ police officers.
A. Afraid of B. be afraid of C. are afraid of D. is afraid of 
(  ) 7. there are _____ teachers in their school.
A. two hundreds and forty six  B. two hundred forty six
C. two hundred and forty-six  D. two hundreds and forty-six
(  ) 8. does she like apples or bananas?
__________?
A. Yes, she does B. No, she doesn’t C. She likes bananas 
D. Apples and bananas
(  ) 9. he likes _____  and _____ .
A. singing ...dance B. sing ...dancing 
C. to sing ...dancing D. singing ...dancing
(  ) 10. — _____  are the students playing basketball?
— They are playing basketball on the playground.
A. What B. Where C. How D. Why
三、完成对话 (20分)
A: Hello, Mr. white, where do you __(1)__ from?
B: I __(2)_ __(3)__  America .
A: Are you a teacher?
B: Yes, I __(4)__ .
A: __(5)__ do you work?
B: I work in a middle school.
A: __(6)_you like working __(7)__ china ?
B: Yes, I __(8)__.
A: __(9)__ do you like __(10)__ china?
B: The people and the food.
四、完型填空(20分)
Alice __1__ from England. She __2__ English. Her father __3__ work in china. So now she__4__ in china, she __5__ china very much. The Chinese people __6__ very friendly to her.
Now, she __7__ to school five days a week. She __8__ her classmates English and they teach her Chinese. She __9__ Chinese is very hard. But she likes Chinese very much. She __10__ speak a little Chinese now.
(  ) 1. A. come B. is C. go D. want
(  ) 2. A. teaches B. studies C. speaks D. likes
(  ) 3. A. finds B. does C. thinks D. knows 
(  ) 4. A. comes B. plays C. goes D. is 
(  ) 5. A. likes B. wants C. would like D. helps
(  ) 6. A. is B. are C. do D. look
(  ) 7. A. studies B. goes C. works D. stays
(  ) 8. A. gives B. reads C. helps D. teaches
(  ) 9. A. thinks B. wants C. listens to D. catches
(  ) 10. A. can’t B. can C. must D. would
五、阅读理解 (10分)
Mr. Green is from England. He and his wife are teachers, they tech English in shanghai. They have a son and a daughter. Their names are jack and Mary. Jack is ten. he is a student in a school. But Mary isn’t a student in a school. She is only five. They have two bikes and a car. One bike is small, the other is big. The big one is for jack, and the small one is for Mary. Mr. and Mrs. Green go to work in their car. They don’t like to stay at home on Saturdays and Sundays. They sometimes go to the park. Sometimes they go to their friends’ home. They have a lot of friends in China. 
(  ) 1. the green family is in _____ now.
A. England B. China C. the USA 
(  ) 2. the greens teach _____ in china.
A. English B. Chinese C. Japanese 
(  ) 3. The small bike is _____.
A. Mr. Green’s B. jack’s C. Mary’s
(  ) 4. The greens go to work _____.
A. On their bikes B. in their car C. on foot
(  ) 5. they don’t like to stay at home _____.
A. On Sundays B. on Fridays C. on weekdays
六、书面表达(10分)
写一篇招聘教师的广告。
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
 
答案
一、A) 1.library assistant 2. sports coach 3.as soon as possible
4.a lot of 5. evening newspapers
B) 6. waiters 7.dangerous 8.stories 9.friendly 10. to work
二、 1. C 2.B 3.D 4.D 5.D
6.C 7.C 8.C 9.D 10.B
三、(1) come (2) come (3) from (4) am (5) Where (6) Do (7) in (8) do (9) What (10) about
四、 1.B 2.C 3.A 4.D 5.A 6.B 7.B 8.D 9.A 10.B
五、1.B 2.A 3.C 4.B 5.A
六、略

  评论这张
 
阅读(339)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017