注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

紫霞仙客的博客

我和我的女儿 我和我的学生

 
 
 

日志

 
 

Unit 2 English around the world8  

2009-12-07 12:47:56|  分类: 高一英语必修1 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

Period 8 Revision

 (Summing up and Learning tip)

整体设计

从容说课

This is the eighth(also the last)teaching period of this unit. The emphasis should be placed on going over what has been learned in this unit. It mainly includes two parts:Summing up and Learning tip.

Summing up summarizes the whole contents of this unit from the aspects of topics, vocabulary and grammar. The teacher can first use this part to let the students sum up what they have learned and then explain what the students couldn’t understand very well in this unit. An experienced teacher should design some exercises for the students to do in order that they can learn to use and grasp all the contents. Learning tip encourages students to make some jokes with those words which have several different meanings when learning English. It will make students feel it is interesting and easy to learn such words. So, make sure that the students have a try.

In this period, the teacher can also add more practices to consolidate what the students have learned. Finally, ask the students to finish Checking yourself on Page 54 in the workbook. This part aims at encouraging students to make a self-assessment after they finish learning this unit. It is very important to improve their learning.

教学重点   Get the students to review and consolidate what they have learned in this unit.

教学难点Get the students to turn what they have learned into their ability.

教学方法 Summarizing, discussing and practicing

教具准备 A projector and other normal teaching tools

三维目标

Knowledge aims:

1. Get the students to go over useful new words and expressions.

2. Have the students review the grammar:the imperative sentence and its indirect speech.

Ability aims:

1. Develop the students’ ability to use the important language points.

2. Enable the students to learn to express difficulties in language communication.

Emotional aim:

1. Get the students to make English learning fun and easy by making jokes.

2. Strengthen the students’ comprehension of English around the world.

教学过程

设计方案(一)

→Step 1 Checking the homework exercises.

→Step 2 Lead-in

Tell the students:Up to now, we have finished Unit 2. Have you learned and grasped all in this unit? Turn to Page 16. You can check yourself by filling in the blanks in the part Summing Up.

→Step 3 Summing Up

Five minutes for the students to sum up by themselves. Then check and explain something where necessary.

Suggested answers:

Write down what you have learned about different kinds of English.

(The students’ answers may vary. )I have mainly learned about the differences between British English and American English in vocabulary.

From this unit you have also learned

useful verbs:include, rule, command, request, retell, recognize

useful nouns:role, native, elevator, flat, apartment, rubber, petrol, gas, culture, vocabulary, usage, identity, government, Singapore, Malaysia, phrase, candy, lorry, command, request, boss, standard, Spanish, accent, lightning, direction, ma’am, subway, block

useful adjectives:international, native, modern, present, polite, standard, Midwestern, southern, Spanish, eastern, southern, northwestern

other expressions:play a role(in), because of, come up, such as, play a part(in)

new grammar item:the imperative sentence and its indirect speech

→Step 4 Word and expression exercises

Show the exercises on the screen or give out test papers.

1. Complete the following sentences with the proper forms of the given words and expressions.

include modern present identity government standard recognize direction play a big part(role)in such as even if(though) be based on a number of

1)The price______________ dinner, bed and breakfast.

2)The film______________ a true story that happened in the 17th century.

3)We should replace the equipment with something more______________ .

4)______________ great______________ high school teachers are needed in Shenzhen.

5)I couldn’t______________ my friend because I hadn’t seen her for seven years.

6)Large classes______________ great problems to many teachers.

7)The______________ has announced plans to make the city more beautiful.

8)He set himself such high______________ that he often disappointed himself.

9 )Are you sure we are in the right______________ ?

10)Her father has never______________ in her life.

11)Police are trying to discover the______________ of a baby found by the roadside.

12)Some flowers______________ orchids and roses are becoming rare in this town.

13)I can still remember the accident,______________ it happened long ago.

2. Complete the sentences with proper words.

14)My grandfather doesn’t like the W       way of life, so he came back to our hometown last year.

15)She has a very large v       and she can read English novels now.

16)Being deaf and dumb makes c          very difficult.

17)His n      language is not Chinese but he can speak it fluently.

18)Everyone went to see the film, me i      .

19)He made repeated r       for help but nobody noticed that.

20)He spoke for an hour but didn’t a        say anything important.

First get the students to do the following exercises. Then the answers are given. The teacher can give them explanations where necessary.

Suggested answers:

1. 1)includes 2)is based on 3)modern 4)A, number of 5)recognize 6)present 7)government 8)standard 9)direction 10)played a big part(role)in 11)identity 12)such as 13)even though/if

2. 14)Western 15)vocabulary 16)communication 17)native 18)included 19)requests 20)actually

→Step 5 Grammar exercises

Turn the following direct speech into indirect speech and indirect into direct.

1. “Make sure the light is off when you leave, ” said he.

2. Mary asked a stranger, “Could you please tell me the way to the railway station? ”

3. He told me not open the windows at night.

4. She asked me to lend her a hand.

Suggested answers:

1. He told me to make sure the light was off when I left.

2. Mary asked a stranger to tell her the way to the railway station.

3. He said to me, “Don’t open the windows at night. ”

4. “Would you please lead me a hand? ” he asked me.

→Step 6 Discussion and talk

Supposed situation:

A foreigner from Hawaii is visiting your city. He wants to go to a cinema, but doesn’t know the way. He asks you the way.

Some words and expressions are given below:movie/film, block/street, left/left-hand side, apartment/flat, fall/autumn.

The teacher can ask students to work in pairs. First discuss and then practice the dialogue with their partners. Make sure they use some British and American words which are different but have the same meaning and patterns for difficulties in communication.

Sample dialogue:

(F=foreigner, Y=you)

F:Aloha.

Y:Pardon? What is Aloha?

F:That is Hello!

Y:Hello! What can I do for you?

F:Would you please tell me the way to the cinema? I’d like to see a movie.

Y:Movie?

F:Yes. That’s a film.

Y:Go straight ahead and cross three streets. The cinema is on your left-hand side.

F:Could you say that again, please?

Y:Go straight ahead and then go over three blocks. The cinema will be on your left. By the way, where are you from?

F:I’m from Hawaii. I am visiting your city. I like your city very much.

Y:I’m glad to hear that. Please follow me. I can take you to the cinema. My flat is on that street.

F:Sorry, I can’t follow you. What is flat?

Y:Flat means apartment. I moved here last autumn.

F:Do you mean “last fall”?

Y:Quite right. Well, your English is quite different from what my teacher teaches.

F:Actually, I speak American English. You understand British and American English. That’s great!

→Step 7 Learning tip

It is interesting to learn new words and master several different meanings for each of them by making some jokes with these words. Encourage students to have a try.

→Step 8 Assessment

1. Checking yourself(on Page 54 in the Workbook)

First get the students to think about these questions individually. Then they can discuss in groups sharing their experience. The teacher can join in and give them advice and suggestions where necessary.

2. Testing assessment

Show the exercises on the screen or give out test papers.

1)Choose the best answer.

(1)I didn’t come to school yesterday. The reason is______________ I was ill at home.

A. because   B. why    C. as      D. that

(2)Li Ping has some trouble______________ remembering some English words,while Xiao Wang has some difficulties______________ English pronunciation.

A. in; inB. with; with     C. in; withD. with; in

(3)______________ books are given to him as presents.

A. A good many   B. A great deal of    C. A good many of      D. A large number

(4)The work is______________ finished.

A. quite     B. much    C. little by little     D. more or less

(5)The students asked the teacher______________.

A. three-day vacation     B. three days’ leave     C. for a three-day leave   D. for three days’ holiday

(6)The student told me that he______________ the exam______________.

A. has had; yesterday    B. had; the day before yesterday   C. had had; the day before

D. had had; yesterday

(7)I beg your pardon? I don’t quite______________ you.

A. knowB. listen to    C. followD. clear   

(8)English______________ a lot of words from French.

A. brought outB. brought in    C. brought upD. brought on

(9)My father doesn’t want to buy a car now,______________ he needs one in fact.

A. butB. so     C. becauseD. though

(10)It was raining hard at that time.______________ ,we arrived there on time.

A. However    B. Until    C. But     D. While

(11)I don’t think physics______________ .

A. easy to be learned    B. easily to learn   C. easy to learn     D. easily to be learned

(12)—______________ was the party like?

— Wonderful.

A. How B. What    C. WhichD. When

(13)I don’t think she had a good time there,______________ ?

A. do IB. doesn’t she     C. did sheD. didn’t she

(14)One______________ ten students______________ playing computer games.

A. in; likeB. in; likes      C. of; likeD. over; likes

(15)Li Lei gives me more help than______________.

A. Mary isB. Mary does      C. Mary didD. Mary gives

2)Reading comprehension

The development of the English language falls into three reasonable different periods. Old English lasted from about 450 A. D. ,when the first Germanic tribes(部落)began to settle in England,until about 1100. Middle English extended from about 1100 to about 1475. And Modern English began about 1475 and has lasted to the present time. Of course,the breaks were not as sudden and definite as these dates suggest. There has never been a year when the language was not changing. In spite of that, the traits(特性)of the three periods are so different that a man who knows both Old and Modern English well will find a great deal of difficulty reading some of the Middle English writings without additional study in the important aspects of the language.

(1)The writer organized this passage according to______________.

A. time order     B. word order     C. the order of events       D. the importance of each language

(2)This passage suggests that a person who knows Old English well______________.

A. can learn foreign languages well     B. will have no trouble in reading Modern English

C. probably has less difficulty in learning German     D. can certainly speak Modern English well

(3)According to the passage, which of the following is true?

A. The English language will be different from what it is today in fifty years.

B. If you want to learn Modern English well,you must learn Old English well first.

C. English is spoken widely in the world.     D. The history of the English language is short and simple.

(4)We know from this passage______________.

A. Old English began with the first Germanic tribes’ settlement in England

B. Old English lasted 850 years     C. Middle English was developed by the Germanic tribes

D. Middle English lasted 275 years

(5)Shakespeare wrote famous plays during the late 1500s and early 1600s,we can say that he wrote in______________.

A. Old English    B. Late Middle English    C. Early Middle English       D. Modern English

First get the students to do the following exercises. Then the answers are given. The teacher can give them explanations where necessary.

Suggested answers:

1)(1)D (2)C (3)A (4)D (5)C (6)C (7)C (8)B (9)D (10)A (

11)C (12)B (13)C (14)A (15)B

2)(1)A (2)C (3)A (4)A (5)D

→Step 9 Homework

1. Review and summarize what you have learned in Unit 2.      2. Preview the next unit.

板书设计

Unit 2 English around the world

Unit Revision

Summing Up

Write down what you have learned about different kinds of English.

(The students’ answer may vary. )I have mainly learned about the differences between British English and American English in vocabulary.

From this unit you have also learned

useful verbs:include, rule, command, request, retell, recognize

useful nouns:role, native, elevator, flat, apartment, rubber, petrol, gas, culture, vocabulary, usage, identity, government, Singapore, Malaysia, phrase, candy, lorry, command, request, boss, standard, Spanish, accent, lightning, direction, ma’am, subway, block

useful adjectives:international, native, modern, present, polite, standard,

Midwestern, southern, Spanish, eastern, southern, northwestern

other expressions:play a role(in), because of, come up, such as, play a part(in)

new grammar item:the imperative sentence and its indirect speech

 

活动与探究

Design 1

When you learn English, try to have fun with the language. It is boring to memorize new words, especially ones that have several different meanings. Can you find an interesting way? Have a try to make some jokes using these words.

Sample jokes:

1. Don’t rock that baby on the rock while playing that rock music.

2. I wish to wish the wish you wish to wish, but if you wish the wish the witch wishes, I don’t wish the wish you wish to wish.

3. If white chalk chalks white on a black blackboard, will black chalk chalks black on a white whiteboard then?

Design 2

Read the part Project on Page 53 in the workbook and surf in the Internet for more information about a code out of class. Make up a series of codes of your own to save time when taking notes.

Sample code:

1. e=English 2. m=mathematics 3. ph=physics 4. po=politics

5. ex=exercise 6. sb. =somebody 7. sth. =something 8. ? =unclear

9. AFAIK=as far as I know 10. BTW=by the way

备课资料

英美文化浓厚的几处景致

1. Wall Street (华尔街)

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

纽约曼哈顿岛南部的一条街。全长不过三分之一英里,街道狭窄而短,从百老汇到东河仅有7个街段。1792年荷兰殖民者为抵御英军侵犯而建筑一堵土墙,从东河(th e East River)到修斯敦河(the Hudson River),后沿墙形成了一条街,因而得名Wall Street。后拆除了围墙,但“华尔街”的名字却保留了下来。然而,它却以“美国的金融中心”闻名于世。美国摩根( Morgan)财阀、洛克菲勒(Rockefeller)石油大王和杜邦(E. I. du Pont de Nemours and Company)财团等开设的银行、保险、航运、铁路等公司的经理处集中在这里。著名的纽约证券交易所(Stock Exchange)也在这里。

2. Fleet Street (舰队街)

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

原为伦敦城外的一条小河。16世纪时,河的两岸住满了人家,但河水浑浊,臭气熏天。1737年开始了舰队河的掩埋工程。填平后,原址成为一条街,取名“舰队街”。18世纪以来,英国的老报社、出版社都设立在这条街上。影响较大的有《每日电讯报》(The Daily Telegraph)、《每日邮报》(Daily Mail)。“舰队街”已经成为英国报业及新闻界的代名词。

3. Tower of London (伦敦塔)

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 位于泰晤士河北岸的塔山(Tower Hill)上,是一个占地达18英亩,由城堡、炮台和箭楼等组成的庞大建筑群,建于1078年,当时是外族征服者威廉(William the Conqueror)建造的一个军事城堡,中心塔是高约27米的白塔(White Tower),周围有13座塔。12世纪起,历代国王在这里修建王宫、教堂。其中的血塔(the Bloody Tower)被国王用来专门囚禁政治要犯及国王的死敌,是一座死牢。被关进这座塔里的人大多被处死。伦敦塔充当了国家监狱。如今,伦敦塔已经成为收藏文物珍宝的博物馆, 保存有古代武器、历代王冠和王室珠宝,还有一根镶有大宝石的皇杖。此外,伦敦塔的东侧附近还有一座塔桥(Tower Bridge),是一座吊桥。

4. Poets’ Corner (诗人角)

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

 

 

 

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

英国威斯敏斯特教堂内著名文学家的坟墓。这里墓冢累累,墓碑林立。此处埋葬着许多著名的英国文学家。英国诗歌之父乔叟在此不仅有墓穴,还有一个纪念窗。19世纪著名的小说家狄更斯(Charles Dickens,1812-1870)被安葬在诗人角的中央。陪伴他长眠的还有19世纪诗人丁尼生(Alfred Tennyson,1809-1892)、布朗宁(Robert Browning,1812-1889)、小说家哈代(Thomas Hardy,1840-1928)及英文词典编纂之父约翰逊(Samuel Johnson,1709-1784)。莎士比亚的坟墓虽然在他的故乡,但这里也有一个壁龛放着他的雕像。但英国文学史上两位了不起的浪漫主义诗人拜伦(George Gordon Byron,1788-1824)和雪莱(Percy Bysshe Shelley,1792-1822)因被认为有异端思想而被排斥在“诗人角”之外。

5. Shangri-La (香格里拉)

原为英国小说家希尔顿(James Hilton,1900-1954)在他的小说《失去的地平线》(Lost Horizon,1933)中描述的一个在飞机失事后紧急降落在中国西藏的一个虚构地名。由于小说及后来拍成的电影的广泛影响,香格里拉遂成为公认的世外桃源或隐秘之地 。第二次世界大战期间,美国空军首次轰炸东京时,美国总统罗斯福(Franklin D. Roosevelt,1882-1945)曾对外界说,这些飞机是从香格里拉起飞的。罗斯福还将美国总统设在弗吉尼亚州的一个山间别墅命名为香格里拉。后来,艾森豪威尔将之改为戴维营,以纪念他的孙子戴维。

6. Greenwich Village (格林尼治村)

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

 

 

 

Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客Unit 2 English around the world8 - 紫霞仙客 - 紫霞仙客的博客

位于美国纽约市曼哈顿区。英国殖民统治期间为一村庄。1910年以后,不信奉英国国教的作家、艺术家、文人墨客、大学生等知识分子开始汇聚此地。20世纪80年代 ,这里建起了高级公寓,很多地段成为时摩街区。村内街道弯曲,建有老式房子、外国餐馆、古玩店、实验剧场、标新立异的夜总会。纽约大学也建在村中。

  评论这张
 
阅读(162)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017