注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

紫霞仙客的博客

我和我的女儿 我和我的学生

 
 
 

日志

 
 

Unit4 Earthquakes7  

2009-12-11 13:23:00|  分类: 高一英语必修1 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

[唐山大地震]

 

 

Period 7 Revision

(Summing up, Learning tip and Project)

整体设计

从容说课

This is the last teaching period of this unit, so the emphasis should be placed on going over and summarizing what has been learned in this unit. It mainly includes three parts:Summing up, Learning tip and Project.

Summing up summarizes the whole contents of this unit from the aspects of topics, vocabulary and grammar. The teacher can first use this part to let the students to sum up what they have learned and then explain what the students couldn’t understand very well in this unit. An experienced teacher should design some exercises for the students to do in order that they can learn to use and grasp all the contents.

Learning tip encourages students to listen to English more. This is a good way to learn English well. So encourage students to listen to the English news on the radio or watch the news on CCTV International. It helps students not only get a lot of information about what is happening around the world, but also improve their listening and learn more English words and expressions. It also helps improve their pronunciation and intonation. Make sure the students have a try.

At last the students will do a project(on Page 68). This requires students to put what they have learned in this unit into use. The students will first discuss the project in groups of four. Then they will form different groups and tell the new group members their plan. This step is to train students’ speaking ability as well as the ability to cooperate with others. It also requires students to reason what they are planning to do.

In this period, the teacher can also add more practices to consolidate what the students have learned. Finally, ask the students to finish Checking yourself on Page 68 in the workbook. This part aims at encouraging students to make a self-assessment after they finish learning this unit. It is very important to improve their learning.

教学重点

Get the students to review and consolidate what they have learned in this unit.

教学难点

Get the students to turn what they have learned into their ability.

教学方法

Summarizing, discussing and practicing

教具准备

A projector and other normal teaching tools

三维目标

Knowledge aims:

1. Get the students to go over useful new words and expressions.

2. Have the students review the grammar:the Attributive Clause introduced by which, that, who, whom and whose.

Ability aims:

1. Develop the students’ ability to use the important language points.

2. Enable the students to learn to use which, that, who, whom and whose correctly.

Emotional aims:

1. Encourage the students to listen to English more and form the good habit of listening to the English news on the radio and watch the news on CCTV International so as to learn English well.

2. Strengthen the students’ sense of group cooperation.

教学过程

设计方案(一)

→Step 1 Revision

1. Check the homework exercises.

2. Dictate some useful new words and expressions in this unit.

→Step 2 Lead-in

Tell the students:Up to now, we have finished Unit 4. Have you learned and grasped all in this unit? Turn to Page 32. You can check yourself by filling in the blanks in the part Summing Up.

→Step 3 Summing Up

Five minutes for the students to sum up by themselves. Then check and explain something where necessary.

Suggested answers:

Write down what you have learned about earthquakes.

We have learned basic knowledge about earthquakes, how to protect oneself and help others in an earthquake.

From this unit you have also learned

useful verbs:shake, rise, crack, burst, ruin, injure, destroy, shock, rescue, organize, bury, judge, honor, prepare

useful nouns:shake, well, rise, crack, pond, pipe, burst, canal, steam, dirt, ruin, survivor, brick, dam, steel, shock, quake, electricity, disaster, army, coal, mine, shelter, percent, speech, judge, honor, Europe

other expressions:right away, at an end, dig out, a(great)number of, give out, thousands of

new grammar item:the Attributive Clause introduced by which, that, who, whom and whose

→Step 4 Word and expression exercises

Show the exercises on the screen or give out exercise papers.

1. Complete the following sentences with the proper forms of the words and expressions given below.

shake honor percent burst prepare rescue injure destroy shock judge ruininstead of a(great)number of at an end dig out

1)He was______________ for his courage in battle.

2)Will you help me______________ for the get-together of the old classmates?

3)The fire______________ all my books.

4)The house______________ as the heavy truck went past.

5)“Sixty______________ of the pupils are boys” means that of every hundred pupils, sixty are boys.

6)They______________ out laughing.

7)There were two people______________ in the car accident.

8)We can’t______________ what he really meant by doing so till we know all the circumstances.

9)If you are busy at the very time, let me do it______________ you.

10)The Second World War was______________ in 1945.

11)After the earthquake, all the tall buildings were______________.

12)She was______________ at the news of her mother’s death.

13)They______________ a boy from drowning.

14)They______________ the treasures hidden under the earth.

15)There are______________ people there.

2. Choose the best answers:

1)Seeing the building was falling down, the people in it ran out______________.

A. right now

B. right then  

C. right away

D. right out

2)The rescue team noticed a lot of people______________ under fallen houses.

A. trapped

B. trapping

C. to trap

D. to be trapped

3)He likes to make friends so much that______________ he goes he becomes a friend of many people.

A. at the place

B. where

C. somewhere

D. everywhere

4)The factory produces______________ steel every day, burning______________ coal.

A. many; many

B. hundreds of tons of; very much

C. much; hundreds of tons

D. hundreds of tons of; a large number of

5)The days when people couldn’t say what they want to say are______________ forever.

A. lost

B. missing

C. going

D. gone

6)While playing football Yang Yong had his leg broken and was taken to hospital__________.

A. by our car

B. by car

C. in car

D. on bike

7)Today we feel proud______________ our school.

A. of  B. with  C. for  D. in

8)The new road is______________ and______________ my hometown.

A. 35 meters wide; 500 meters away

B. wide 35 meters; away 500 meters

C. 35 meters wide; 500 meters away from

D. wide 35 meters; 500 meters away from

9)He spent the money______________ by his parents buying a large house.

A. leaving  B. left  C. remaining  D. remained

10)The man______________ the box down and______________ down for a rest.

A. lay; lay   B. lied; laid

C. lay; laid   D. laid; lay

First get the students to do the exercises. Then the answers are given. The teacher can give them explanations where necessary.

Suggested answers:

1. 1)honored 2)prepare 3)destroyed 4)shook 5)percent 6)burst 7)injured8)judge 9)instead of 10)at an end 11)destroyed/in ruins/ruined 12)shocked13)rescued 14)dug out 15)a(great)number of

2. 1)C 2)A 3)D 4)B 5)D 6)B 7)A 8)C 9)B 10)D

→Step 5 Grammar exercises

Show the exercises on the screen or give out exercise papers.

1. Fill in the blanks, using which, that, who, whom and whose.

1)The force______________ causes everything to fall towards the ground is called gravity.

2)A friend______________ helps you in time of need is a friend indeed.

3)Do you know the girl______________ parents are teachers in our school?

4)The woman______________ I spoke to just now is my English teacher.

5)He saw a house______________ windows were all broken.

6)Everything______________ can be done today mustn’t be done tomorrow.

7)Can you think of anyone______________ could look after him?

8)This is the best hotel______________ I know.

9)The man______________ I saw told me to come back today.

10)Those______________ want to go to the Great Wall write down your names here.

11)He talked a lot about the teachers and the schools______________ he had visited.

12)The ninth lesson______________ we are learning is the most difficult in Book One.

13)Mount Blanc,______________ they visited last month, is the highest mountain in Europe.

14)We know all the teachers______________ work in our school.

15)The house in______________ Lu Xun once lived is a museum now.

16)The house______________ Lu Xun once lived in is a museum now.

17)You can take any room______________ you like.

18)He showed a machine______________ parts are too small to be seen.

2. Translate the following sentences, using attributive clauses.

1)抢劫她的人已经被逮捕了。

2)我见到的那个姑娘叫我今天回来。

3)这是我所知道的最好的旅馆。

4)这些是你订购的书。

5)我不认识那个名字叫王洪的人。

First get the students to do the exercises. Then the answers are given. The teacher can give them explanations where necessary.

Suggested answers:

1. 1)which/that 2)who/that 3)whose 4)(whom/that/who) 5)whose

6)that7)that 8)who/that 9)(that/whom/who) 10)who 11)that

12)(that) 13)which14)that/who 15)which 16)(which/that)

17)(that) 18)whose

2. 1)The man who/that robbed her has been arrested.

2)The girl(whom/that/who)I saw told me to come back today.

3)That’s the best hotel(that)I know.

4)These are the books(which/that)you ordered.

5)I don’t know the man whose name is Wang Hong.

→Step 6 Project

Tell the students:By now you know that earthquakes are terrible natural disasters and that China is unlucky enough to have a lot of them. However, people can find hope for a bright future even after a bad earthquake. The city of Tangshan gave us an example.

1. Discussion:Work in groups of four. Discuss what things you have learned about earthquakes.

(We have learned basic knowledge about earthquakes, how to protect oneself and help others in an earthquake. )

2. Imagination:Imagine your group live in a city that has been hit by an earthquake. Your group is given the job to build a new city.

3. Planning:What will need to be done? What things must be done first and what things can be done later? Discuss and make a list.

(Students discuss in groups while the teacher gets around the classroom and helps them to deal with any problems they may have. )

Suggested answer key for the project:(This is one of many possible orders. )

1)How to plan for future disasters.

2)How to make new buildings safer.

3)How to teach children about earthquake safety.

4)How to rescue those still trapped in the ruins.

5)How to take care of the survivors.

6)How to organize shelters for survivors.

7)Where to put information for survivors and their families.

8)What to do with the ruins.

9)What to do with the buildings that survived the quake.

10)How to repair buildings that survived the quake.

11)Where to get money to build again.

12)Where to find people to help rebuild.

13)How to honor those killed in the quake.

14)How to honor the rescue workers.

4. Choose one thing from your group’s list to discuss with other groups. Write down your ideas.

(After the students discussed several minutes, the teacher checks their answers with the whole class. )

→Step 7 Learning tip

Encourage students to listen to English more. Tell them:In order to learn a language well, you should do a lot of practice, including listening, speaking, reading and writing. Only when we understand what is said to us can we have a conversation with somebody. So listening to English is very important. In your spare time, you should listen to the English news on the radio or watch the news on CCTV International. You will not only get a lot of information about what is happening around the world, but also improve your listening and learn more English words and expressions. At the same time, you will improve their pronunciation and intonation.

→Step 8 Assessment

1. Checking yourself(on Page 68 in the Workbook)

First get the students to think about these questions individually. Then they can discuss in groups sharing their experience. The teacher can join in and give them advice and suggestions where necessary.

2. Testing assessment

Show the exercises on the screen or give out test papers.

1)Translate the following sentences, using the words or expressions given.

(1)他在演讲之前先理了一下自己的思路。(organize; speech)

(2)地震过后,全城到处是残垣断壁。(in ruins)

(3)这个城镇的许多老房子都让暴风雨给摧毁了。(destroy)

(4)警方营救了一位男子,使之免遭淹死。(rescue from)

(5)得到你的信任,我感到十分荣幸。(honor)

2)Cloze

Read the following passage, grasp the main idea, and then fill in the blanks according to the first letter given.

Several days before July 28, 1976, many s        things happened in Tangshan. They were signs for the e        . But people in the city of Tangshan didn’t think m      of these. At 3:42 am that day, the earth began to s       , which d       the city. Many people, including workers and doctors, came to r       those t______________ under the ruins. Later that afternoon, another big earthquake struck Tangshan. More people were killed or injured and more building f       down. Soldiers were called in to help the rescue workers. T       were organized to dig out the trapped and b         the dead.

3. The Disaster Quiz

Use the resources you can get to find out the world’s four worst earthquakes in history. Fill in the form below with the information you obtain.

 

Date

Location

How many killed

1

 

 

 

2

 

 

 

3

 

 

 

4

 

 

 

First get the students to do the following exercises. Then the answers are given. The teacher can give them explanations where necessary.

Suggested answers:

1)(1)He organized his thoughts before giving the speech.

(2)An earthquake left the whole town in ruins.

(3)Many old houses in the town were destroyed by the storm.

(4)The police rescued a man from drowning.

(5)I feel highly honored by your trust.

2)strange; earthquake; much; shake; destroyed; rescue; trapped; fell; Teams; bury

3)

 

 

Date

Location

How many killed

1

Jan. 23, 1556

Shanxi, China

over830 000

2

July 28, 1976

Tangshan, China

over 242 000

3

Dec. 16, 1920

Gansu, China

over 180 000

4

Sep. 1, 1923

Toyko-Yokihama, Japan

over 140 000

→Step 9 Homework

1. Review and summarize what you have learned in Unit 4.

2. Preview the next unit.

 

板书设计

Unit 4 Earthquakess

Unit revision

Summing up

Write down what you have learned about earthquakes.

We have learned basic knowledge about earthquakes, how to protect oneself and help others in disasters.

From this unit you have also learned

useful verbs:shake, rise, crack, burst, ruin, injure, destroy, shock, rescue, organize, bury, judge, honor, prepare

useful nouns:shake, well, rise, crack, pond, pipe, burst, canal, steam, dirt, ruin, survivor, brick, dam, steel, shock, quake, electricity, disaster, army, coal, mine, shelter, percent, speech, judge, honor, Europe

other expressions:right away, at an end, dig out, a(great)number of, give out, thousands of

new grammar item:the Attributive Clause introduced by which, that, who, whom and whose

活动与探究

Report Competition on Earthquakes

Up till now you have learned a lot of things about earthquakes, including the Tangshan earthquake in 1976 and the San Francisco earthquake in 1906, causes of earthquakes, ways to reduce losses of earthquakes, and how to protect oneself and help others in disasters. Make a report on earthquakes to the whole class.

1. Work in groups of four or five. Discuss and list the things to be mentioned.

2. Each student of the group writes one aspect of earthquakes.

3. Combine what has been written into a passage, adding necessary connection words and phrases.

4. Each group chooses one representative to present the report to the who class.

5. Choose the best reporter and the best group.

备课资料

If you can keep your head when all about you

Are losing theirs and blaming it on you;

If you can trust yourself when all men doubt you,

But make allowance for their doubting too;

If you can wait and not be tired by waiting,

Or, being lied about, don’t deal in lies,

Or, being hated, don’t give way to hating,

And yet don’t look too good, nor talk too wise;

If you can dream-and not make dreams your master;

If you can think and not make thoughts your aim;

If you can meet with triumph and disaster

And treat those two impostors just the same;

If you can bear to hear the truth you’ve spoken

Twisted by knaves to make a trap for fools,

Or watch the things you gave your life to broken,

And stoop and build them up with wornout tools;

If you can make one heap of all your winnings

And risk it on one turn of pitch-and-toss,

And lose, and start again at your beginnings

And never breathe a word about your loss;

If you can force your heart and nerve and sinew

To serve your turn long after they are gone,

And so hold on when there is nothing in you

Except the Will which says to them:“Hold on! ”

If you can talk with crowds and keep your virtue,

Or walk with Kings—nor lose the common touch;

If neither foes nor loving friends can hurt you;

If all men count with you, but none too much;

If you can fill the unforgiving minute

With sixty second’s worth of distance run—

Yours is the Earth and everything that’s in it,

And—which is more—you’ll be a Man my son!

 

如果所有人都失去理智,咒骂你,

你仍能保持头脑清醒;

如果所有人都怀疑你,

你仍能坚信自己,让所有的怀疑动摇;

如果你要等待,不要因此厌烦,

为人所骗,不要因此骗人,

为人所恨,不要因此抱恨,

不要太乐观,不要自以为是;

 

如果你是个追梦人——不要被梦主宰;

如果你是个爱思考的人——光想会达不到目标;

如果你遇到骄傲和挫折

把两者当骗子看待;

如果你能忍受,你曾讲过的事实

被恶棍扭曲,用于蒙骗傻子;

看着你用毕生去看护的东西被破坏,

然后俯身,用破烂的工具把它们修补;

如果在你赢得无数桂冠之后,

突遇巅峰下跌之险,

失败过后,东山再起,

不要抱怨你的失败;如果你能迫使自己,

在别人走后,长久坚守阵地,

在你心中已空荡荡无一物’

只有意志告诉你“坚持! ”;

如果你与人交谈,能保持风度,

伴王行走,能保持距离;

如果仇敌和好友都不害你;

如果所有人都指望你,却无人全心全意;

如果你花六十秒进行短程跑,

填满那不可饶恕的一分钟——

你就可以拥有一个世界,

这个世界的一切都是你的,

更重要的是,孩子,你是个顶天立地的人。

  评论这张
 
阅读(432)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017