注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

紫霞仙客的博客

我和我的女儿 我和我的学生

 
 
 

日志

 
 

1986-1990高考单选  

2010-02-05 18:43:13|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

1986年试题

 

三、选择答案  从每小题的(A)、(B)、(C)、(D)四个答案中,选出一个正确答案,把它前面的字母填入左边的括号内。对原文不得作任何改动。(本题共17分,每小题1分。)

例:(D)He comes late sometimes,         ?

(A)is he (B)isn't he

(C)comes he (C)doesn't he

(  )1.        turn green in spring.

(A)Leaf    (B)Leafs

(C)Leave  (D)Leaves

(  )2.I asked him for some oil,but he hadn't        .

(A)any     (B)some

(C)no       (D)anything

(  )3.——Are the two answers correct?

——No,        correct.

(A)no one is     (B)both are not

(C)neither is     (D)either is not

(  )4.Which do you think tastes        , the chicken or the fish?

(A)well     (B)good

(C)better  (D)best

(  )5.        his wife, his daughter also went to see him.

(A)Beside (B)Besides

(C)Except (D)Except for

(  )6.This is a photo of the power station that        in my hometown.

(A)has set up   (B)has been set up

(C)was set up  (D)is set up

(  )7.I thought you        like something to read, so I have brought you some books.

(A)may    (B)might

(C)could   (D)must

(  )8.Tell him         the window.

(A)to shut not  (B)not to shut

(C)to not shut  (D)not shut

(  )9.The next morning she found the man         in bed, dead.

(A)lying    (B)lie

(C)lay      (D)laying

(  )10.If she had worked harder, she        .

(A)would succeed       (B)had succeeded

(C)should succeed       (D)would have succeeded

(  )11.Can you tell me         the railway station?

(A)how I can get to     (B)how can I get to

(C)where I can get to  (D)where can I get to

(  )12.I'll go with you as soon as I         my work.

(A)will finish (B)shall finish

(C)finish       (D)finished

(  )13.When you read the book, you'd better make a mark      you have any questions.

(A)at which        (B)at where

(C)the place where      (D)where

(  )14.Nobody but Jane        the secret.

(A)know      (B)knows

(C)have known    (D)is known

(  )15.As soon as he entered the room,he took        his cap and sat down.

(A)off   (B)out

(C)away       (D)down

(  )16.——What are you doing?

——I'm looking        the children.They should be back for lunch now.

(A)after (B)at

(C)for   (D)up

(  )17.Only one of these books is        .

(A)worth to read  (B)worth being read

(C)worth of reading (D)worth reading

 

1986年答案

 

三、选择答案

1.(D)     2.(A)       3.(C)       4.(C)5. (B)     6.(B)       7.(B)       8.(B)9.(A)      10.(D)     11.(A)     12.(C)13.(D)  14.(B) 15.(A)16.(C)   17.(D)

 

1987年试题

三、选择答案  从每小题的(A)、(B)、(C)、(D)四个答案中,选出一个正确答案,把它前面的字母填入左边的括号内。对原文不得作任何改动。(本题共15分,每小题1分。)

例:(C)They went to work        bus.

(A)on       (B)in(C)by      (D)at

(    )1.Father went to his doctor for      about his heart trouble.

(A)an advice (B)advice(C)advices      (D)the advices

(    )2.—Shall I sit at this end of the boat or the other end?

—If you keep still,you can sit at    end.

(A)neither     (B)each(C)either     (D)any

(    )3.As we were asleep,    of us heard the sound.

(A)both (B)none(C)all  (D)any

(    )4.If we had followed his plan,we could have done the work better with    money and    people.

(A)little, fewer     (B)fewer,less(C)less, fewer   (D)less,few

(    )5.He decided to visit the family    Friday night.

(A)at     (B)in(C)on      (D)over

(    )6.There was plenty of time.She     .

(A)mustn't have hurried(B)couldn't have hurried

(C)must not hurry(D)needn’t have hurried

(    )7.Great changes    in the city, and a lot of factories        .

(A)have been taken place,have been set up

(B)have taken place,have been set up

(C)have taken place,have set up

(D)were taken place,were set up

(    )8.The squirrel was lucky that it just missed    .

(A)catching  (B)to be caught(C)being caught    (D)to catch

(    )9.Most of the people    to the party were famous scientists.

(A)invited     (B)to invite    (C)being invited    (D)inviting

(    )10.The plant is dead. I             it more water.

(A)will give(B)would have given(C)must give       (D)should have given

(    )11.I didn't manage to do it    you had explained how.

(A)until     (B)unless(C)when  (D)before

(    )12.    you have done might do harm to other people.

(A)That     (B)What(C)Which  (D)This

(    )13.Finally,the thief handed everything    he had stolen to the police.

(A)which   (B)what(C)whatever      (D)that

(    )14.They have no idea at all            .

(A)where he has gone(B)where did he go

(C)which place has he gone(D)where has he gone

(    )15.All but one         here just now.

(A)is(B)was(C)has been  (D)were

1987年答案

选择答案

1.(B)      2.(C)       3.(B)       4.(C)       5.(C)

6.(D)     7.(B)       8.(C)       9.(A)       10.(D)

11.(A)    12.(B)     13.(D)     14.(A)     15.(D)

 

1988年试题

 

三、选择答案  从每小题的(A)、(B)、(C)、(D)四个答案中,选出一个正确答案,把它前面的字母填入左边的括号内。对原文不得作任何改动。(本题共15分,每小题1分)

例:(B)Hand             your test paper, please.

(A)off      (B)in

(C)round  (D)down

(  )1.Let us hope we can settle the matter without     more trouble.

(A)any     (B)a little

(C)some   (D)little

(  )2.As it was a stormy night,    people went to see the film.

(A)a few  (B)few

(C)several (D)many

(  )3.         the temperature,     water turns into steam.

(A)The high,the fast

(B)Higher, faster

(C)The more higher, the faster

(D)The higher, the faster

(  )4.The passengers were robbed         all their money.

(A)of       (B)off

(C)from   (D)away

(  )5.We            for her because she never came.

(A)needn't wait       (B)shouldn't have waited

(C)mustn't wait       (D)mustn't have waited

(  )6.I insist that a doctor          immediately.

(A)has been sent for       (B)sends for

(C)will be sent for   (D)be sent for

(  )7.He was disappointed to find his suggestions        .

(A)been turned down      (B)turned down

(C)to be turned down     (D)to turn down

(  )8.I don't regret     even if it might have upset her.

(A)to tell her what I thought

(B)to have told her that I thought

(C)telling what I thought

(D)telling her what I thought

(  )9.The rice         if you had been more careful.

(A)would not be burning

(B)would not burn

(C)Would not have been burnt

(D)would not burnt

(  )10.Upon graduation he asked to be sent to    .

(A)where he is most needed

(B)where he needed

(C)where he is mostly needed

(D)where is he mostly needed

(  )11.The roof fell         he had time to dash into the room to save his baby.

(A)after (B)as

(C)before     (D)until

(  )12.Is this the house    Shakespeare was born?

(A)at where  (B)which

(C)in which  (D)at which

(  )13.Three-fourths of the surface of the earth    sea.

(A)is     (B)are

(C)were       (D)has been

(  )14.     got into the room,    the telephone rang.

(A)He hardly had,then

(B)Hardly had he,when

(C)He had not,than

(D)Not had he,when

(  )15.    danger man is often much wiser than usual.

(A)In a time of            (B)In the times of

(C)In the time of                                             (D)In time of

 

1988年答案

三、选择答案

1.(A)      2.(B)       3.(D)      4.(A)       5.(B)

6.(D)     7.(B)       8.(D)      9.(C)       10.(A)

11.(C)    12.(C)     13.(A)     14.(B)     15.(D)

1989年试题

KII 单项填空(共30小题,计分15%)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。

例: He comes late sometimes,      ?

A. is he         B. isn't he

C. comes he         D. doesn't he

答案是D.

11. His camera is more expensive than        .

A. hers   B. her      C. it D. its

12.         your coat at once.We must hurry.

A. Wear B. Wearing     C. Put on       D. Putting on

13. Does John know any other foreign language        French?

A. except       B. but      C. besides       D. beside

14. We must get up early tomorrow,        we'll miss the first bus to the Great Wall.

A. so      B. or       C. but     D. however

15. If my lawyer        here last Saturday,he        me from going.

A. had been;would have prevented

B. had been;would prevent

C. were;would prevent

D. were;would have prevented

16. Do you know the boy        under the big tree?

A. lay     B. lain     C. laying  D. lying

17. I        ten minutes to decide whether I should reject the offer.

A. gave  B. was given   C. was giving  D. had given

18. It is well known that Thomas Edison     the electric lamp.

A. invented    B. discovered  C. found  D. developed

19. This year they have produced     grain        they did last year.

A. as less;as          B. as few;as

C. less;than           D. fewer;than

20. Go on        the other exercise after you have finished this one.

A. to do         B. doing

C. with          D. to be doing

21. I didn't hear the phone.I        asleep.

A. must be            B. must have been   

C. should be         D. should have been

22. Cheap coal        a lot of smoke.

A. gives up    B. givse in      C. gives away D.gives off

23. My brother     while he     his bicycle and hurt himself.

A. fell;was riding   B. fell;were riding

C. had fallen;rode  D. had fallen;was riding

24. Not until the early years of the 19th century    what heat is.

A. man did know   B. man knew

C. didn't man know      D. did man know

25. These photographs will show you        .

A. what does our village look like

B. what our village looks like

C. how does our village look like

D. how our village looks like

26. —What do you think of the book?

—Oh,excellent.It's worth        a second time.

A. to read      B. to be read   C. reading       D. being read

27. Not only I but also Jane and Mary        tired of having one examination after another.

A. is      B. are      C. am      D. be

28. Tom was disappointed that most of the guests    when he    at the party.

A. left;had arrived  B. left;arrived

C. had left;had arrived   D. had left;arrived

29. Is        necessary to complete the design before National Day?

A. this    B. that     C. it D. he

30. I'd been expecting        letters the whole morning,but there weren't        for me.

A. some;any  B. many;a few       C. some; one  D. a few;none

31. ——Good morning.Can I help you?

——I'd like to have this package        ,madam.

A. be weighed              B. to be weighed

C. to weigh           D. weighed

32. Alice is fond of playing        piano while Henry is intersted in listening to        music.

A. (不填);the        B. (不填);(不填)

C. the;(不填)        D. the;the

33. There was a terrible noise        the sudden burst of light.

A. followed           B. following       

C. to be followed   D. being followed

34. She pretended        me when I passed by.

A. not to see         B. not seeing

C. to not see         D. having not seen

35. Father will not        us to use his recorder.

A. have  B. let       C. agree  D. allow

36. All        is needed is a supply of oil.

A. the thing    B. that     C. what   D. which

37. They        friends since they met in Shanghai.

A. have made        B. have become

C. have been         D. have turned

38. The sports meet will be        till next week because of the bad weather.

A. put off      B. put away    C. put up D. put down

39. The story sounds        .

A. to be true  B. as true

C. being true  D. true

40. I hurried        I wouldn't be late for class.

A. sinc   B. so that                                        C. as if     D. unless

1989年答案

11. A      12. C      13. C      14. B       15. A

16. D      17. B       18. A      19. C      20. A

21. B       22. D      23. A      24. D      25. B

26. C      27. B       28. D      29. C      30. A

31. D      32. C      33. B       34. A      35. D

36. B       37. C      38. A      39. D      40. B

1990年试题

KⅡ单项填空(共30小题,计分15%)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。

例:He comes late sometimes,             ?

A.is he    B.isn't he

C.comes he    D.doesn't he

答案是D.

11.Kate and her sister went on holiday with a cousin of                 .

A.their B.theirs

C.her   D.hers

12.It's      a fine day. Let's go fishing,              ?

A.won't we B.will we

C.don't we  D.shall we

13.Can you make sure            the gold ring?

A.where Alice had put       B.where had Alice put

C.where Alice has put D.where has Alice put

14.—Can I help you?

—Well, I'm afraid the box is            heavy for you, but thank you all the same.

A.so    B.much

C.very D.too

15.             the day went on, the weather got worse.

A.With B.Since

C.While       D.As

16.The new secretary is supposed to report to the manager as soon as she             .

A.will arrive B.arrives

C.is going to arrive     D.is arriving

17.If we had followed his plan, we could have done the job better with         money and              people.

A.less; less  B.fewer; fewer

C.less; fewer      D.fewer; less

18.Beyond             stars, the astronaut saw nothing but            space.

A.the;(不填)       B.(不填);the

C.(不填);(不填)  D.the;the

19.Not until I began to work         how much time I had wasted.

A.didn't I realize  B.did I realize

C.I didn't realize  D.I realized

20.A library with five thousand books            to the nation as a gift.

A.is offered B.has offered

C.are offered      D.have offered

21.I don't think        possible to master a foreign language without much memory work.

A.this   B.that

C.its    D.it

22.Last summer I took a course on             .

A.how to make dresses      B.how dresses be made

C.how to be made dresses D.how dresses to be made

23.When I was at college I         three foreign languages, but I         all except a few words of each.

A.spoke; had forgotten      B.spoke; have forgotten

C.had spoken; had forgotten      D.had spoken; have forgotten

24.He paid the boy $ 10 for washing ten windows ,most of      hadn't been cleaned for at least a year.

A.these       B.those

C.that  D.which

25.He        you more help, even though he was very busy.

A.might have given     B.might give

C.may have given       D.may give

26.The horrible noise from the man's room simply        me mad.

A.put   B.caused

C.drove       D.turned

27.Tom kept quiet about the accident         lose his job.

A.so not as to     B.so as not to

C.so as to not     D.not so as to

28.Most of the artists             to the party were from South Africa.

A.invited     B.to invite

C.being invited    D.had been invited

29.—Do you mind my taking this seat?

—                    .

A.Yes, sit down please       B.No, of course not

C.Yes, take it please   D.No, you can't take it

30.His father died and         him a lot of money.

A.gave B.left

C.sent  D.offered

31.After the new technique was introduced, the factory produced                tractors in 1988 as the year before.

A.as twice many B.as many twice

C.twice as many D.twice many as

32.The police found that the house             and a lot of things         .

A.has broken into; has been stolen

B.had broken into; had been stolen

C.has been broken into; stolen

D.had been broken into; stolen

33.            more attention, the trees could have grown better.

A.Given      B.To give

C.Giving     D.Having given

34.—Excuse me, is this Mr Brown's office?

—I'm sorry, but Mr Brown     works here. He left about    three weeks ago.

A.not now   B.no more

C.not still    D.no longer

35.The pianos in the other shop will be                , but    .

A.cheaper; not as better     B.more cheap; not as better

C.cheaper; not as good      D.more cheap; not as good

36.—Come on in, Peter. I want to show you something.

—Oh, how nice of you!I        you     to bring me a gift.

A.never think; are going     B.never thought; were going

C.didn't think; were going  D.hadn't thought; were going

37.             this book and tell me what you think of it.

A.Look through  B.Look on

C.Look into D.Look up

38.             of them knew about the plan because it was kept a secret.

A.Each B.Any

C.No one    D.None

39.She reached the top of the hill and stopped       

on a big rock by the side of the path.

A.to have rested  B.resting

C.to rest      D.rest

40.Oh, John.          you gave us!

A.How a pleasant surprise  B.How pleasant surprise

C.What a pleasant surprise                               D.What pleasant surprise

1990 年 答 案

11.B  12.D       13.C       14.D       15.D

16.B  17.C       18.A       19.B 20.A

21.D 22.A       23.B 24.D       25.A

26.C 27.B 28.A       29.B 30.B

31.C 32.D       33.A       34.D       35.C

36.B  37.A       38.D       39.C       40.C

  评论这张
 
阅读(56)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017