注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

紫霞仙客的博客

我和我的女儿 我和我的学生

 
 
 

日志

 
 

1991-1995年高考单选  

2010-02-05 18:42:50|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

1991 年 试 题 (NMET)

 

第一卷

 

Ⅰ. 单项填空(共40小题,计分40)

A)观察所给单词的读音,从A、B、C、D中找出其划线部分与所给单词的划线

部分读音相同的选项。

例:have

A.gave   B.save     C.hat       D.made

答案是C。

1. foot

A.moon    B.food     C.school  D.cook

2. cough

A.daughter      B.enough C.fight    D.neighbour

3. Friday

A.recycle B.arithmetic    C.physics       D.stick

4. ahead

A.cheap   B.break   C.season D.breath

5. worth

A.world   B.horse   C.corner  D.force

B)以下所给单词均不完整,从A、B、C、D中找出适当的字母或字母组合使其正确与完整。

例:alr         dy

A.ea         B.ee        C.ie        D.eu

答案是A。

6. mag        zine

A.a   B.e   C.I   D.o

7. lang         ge

A.ui  B.ua C.ie  D.ei

8.         brella

A.em       B.en C.um      D.un

9. capt        n

A.ie  B.ia  C.ai  D.ei

10. tr        sers

A.au       B.ou C.aw       D.ow

C)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的正确答案。

例:He comes late sometimes,         ?

A.is he     B.isn't he        C.comes he    D.doesn't he

答案是D。

11. After watching     TV, she played         violin for an hour.

A.(不填); (不填)   B.the; the

C.the; (不填) D.(不填); the

12. Canada is larger than        country in Asia.

A.any     B.any other     C.other    D.another

13.      food you've cooked!

A.How a nice B.What a nice

C.How nice          D.What nice

14. I invited Tom and Ann to dinner, but     of them came.

A.neither              B.both

C.either         D.none

15. Does        matter    if he can't finish the job on time?

A.this     B.that      C.he D.it

16. The experiment was     easier than we had expected.

A.more   B.much more  C.much   D.more much

17. The volleyball match will be put off if it     .

A.will rain             B.rains

C.rained        D.is raining

18. The library needs         , but it'll have to wait until Sunday.

A.cleaning     B.be cleaned   C.clean    D.being cleaned

19. Mary     a dress when she cut her finger.

A.made  B.is making     C.was making D.makes

20. I learned to         a bicycle as a small boy.

A.drive   B.run      C.operate D.ride

21. These oranges taste        .

A.good   B.well     C.to be good   D.to be well

22. A new school was         in the village last year.

A.held up       B.set up   C.sent up D.brought up

23. She's upstairs        letters.

A.writes B.is writing     C.write    D.writing

24. It was so cold that they kept the fire        all night.

A.to burn       B.burn     C.burning       D.burned

25. Will you     me a favour, please?

A.do      B.make    C.give     D.bring

26. The world is        seven continents and four oceans.

A.made up of B.made out of

C.made from        D.made in

27. —Have you moved into the new house?

—Not yet. The rooms     .

A.are being painting      B.are painting

C.are painted  D.are be

ing painted

28. John was made         the truck for a week as a punishment.

A.to wash      B.washing      C.wash   D.to be washing

29. —The light in the office is still on.

—Oh, I forgot        .

A.turning it off      B.turn it off

C.to turn it off      D.having turned it off

30. We     each other the best of luck in the examination.

A.hoped B.wished C.expected     D.wanted

31.          , I went to the railway station to see my friend off.

A.After eating quickly my dinner

B.After my quickly eating    dinner    

C.After eating my dinner quickly

D.After eating my quickly dinner

32. No one can be sure        in a million years.

A.what man will look like

B.what will man look like

C.man will look like what

D.what look will man like

33. Jenny    have kept her word. I wonder why she changed her mind.

A.must   B.should  C.need    D.would

34. The speaker raised his voice but still couldn't make himself     .

A.hear    B.to hear C.hearing D.heard

35. Alice received    an invitation from her boss,      came as a surprise.

A.it B.that      C.which  D.he

36. The hero of the story is an artist in his     .

A.thirties       B.thirty    C.thirty's D.thirtieth

37.  —Do you know Jim quarrelled with his brother?

—I don't know,         .

A.nor don't I care  B.nor do I care

C.I don't care neither    D.I don't care also

38. If it     for the snow, we     the mountain yesterday.

A.were not; could have climbed

B.were not; could climb

C.had not been; could have climbed

D.had not been; could climb

39. The boy promised     mother never to lie to    again.

A.his; him      B.her; her       C.her; him      D.his; her

40.      she is young, she knows quite a lot.

A.When                                                          B.However      C.Although     D.Unless

1991 年 答 案 (NMET)

11. D      12. A      13. D      14. A      15. D

16. C      17. B       18. A      19. C      20. D

21. A      22. B       23. D      24. C      25. A

26. A      27. D      28. A      29. C      30. B

31. C      32. A      33. B       34. D      35. C

36. A      37. B       38. C      39. D      40. C

1992 年 试 题(NMET)

 

第一卷(三大题,共110分)

 

Ⅰ.单项填空(共40小题,计分40)

A) 从A、B、C、D中找出其划线部分与所给单词的划线部分读音相同的选项。

例:have

A. gave  B. save    C. hat      D. made

答案是C。

1. improve

A. discover           B. conclusion

C. programme       D. discussion

2. owner

A. lawyer       B. ought  C. autumn      D. shoulder

3. dangerous

A. balance     B. January      C. Canadian    D. advanced

4. consider

A. thirsty       B. visit    C. resist  D. musician

5. exact

A. exist  B. exhibition    C. exercise     D. expert

B) 以下所给单词均不完整,从A、B、C、D中找出适当的字母或字母组合使

其正确与完整。

例: alr        dy

A. ea       B. ee       C. ie D. eu

答案是A。

6. pass        nger

A. a B. e  C. i  D. o

7. c        n        ma

A. e; i      B. i; e      C. i; i      D.e; e

8. univer         ty

A. se       B. ci C. si D.ce

9. mater      l

A. ia B. ei C. ai D. ie

10. spl        nd      d

A. e; e     B. a; e     C. a; i      D. e; i

C) 从A、B、C、D中选出可以填入空白处的正确答案。

例:He comes late sometimes,             ?

A. is he  B. isn't he       C. comes he   D. doesn't he

答案是D。

11. You will be late              you leave immediately.

A. unless       B. until

C. if              D. or

12. —Please don't make a noise.

—                 . I'll be as quiet as a mouse.

A. Yes,I won't      B. No,I won't 

C. NO, I will  D.Yes, I will

13.              a reply, he decided to write again.

A. Not receiving

B. Receiving not

C. Not having received

D. Having not received

14. How                 can you finish the drawing?

A. long          B. often

C. soon         D. rapid

15.I don't feel like going to the party, but I'm not sure how I can              it.

A. get back from   B. get out of

C. get away   D. get off

16. —Where's Jack?

—I think he's still in                 bed, but he might just be in                 bathroom.

A. (不填); the       B. (不填); (不填)

C.the; (不填) D.the; the

17. These plants are watered                     .

A. each other day  B. every other day

C. each of two days     D. every of two days

18. —Will you give this message to Mr Baker, please?

—Sorry, I can't. He                    .

A. doesn't any more work here

B.doesn't any longer here work

C. doesn't work any more here

D.doesn't work here any longer

19. The salesman scolded the girl caught                    and let her off.

A. to have stolen   B. to be stealing

C. to steal      D. stealing

20. There're so    many kinds of tape-recorders on sale that I can't make up my mind                    to buy.

A. which              B. what

C. how          D. where

21. —Have a nice weekend!

—         .

A. The same as you      B. You do too

C. The same to you      D. You have it too

22. —Do you know our town at all?

—No, this is the first time I             here.

A.was           B. have been

C. came        D. am coming

23. Shortly after the accident, two          police were sent to the spot to keep order.

A. dozens of  B. dozens

C. dozen of    D. dozen

24. It was not                she took off her dark glasses

                I realized she was a famous film star.

A. until; when       B. when; that

C. until; that   D. when;then

25. We've worked out the plan, and now we must put it into

          .

A. fact          B. practice

C. reality       D. deed

26.              the 2000 Olympic Games will be held in Beijing is not known yet.

A. That         B. If

C. Whether    D. Whenever

27. He asked                for the violin.

A. did I pay how much

B. I paid how much

C. how much did I pay

D. how much I paid

28. —Are you feeling                         ?

—Yes, I'm fine now.

A. any well    B. any better

C. quite good D. quite better

29. It worried her a bit                    her hair was turning grey.

A. while        B. if

C. that           D. for

30. When Jack arrived he learned Mary                for almost an hour.

A. had gone   B. had set off

C. had left     D. had been away

31. In the dark street, there wasn't a single person         she could turn for help.

A. to whom   B. who

C. from whom      D. that

32. The last time I                 Jane she             cotton in the fields.

A. had seen; was picking

B. saw; picked

C. had seen; picked

D. saw; was picking

33. We                     last night, but we went to the concert instead.

A. must have studied

B. might study

C. should have studied

D. would study

34. Go and get your coat. It's                  you left it.

A. where              B. there

C. there where      D. where there

35. Did you have any trouble                the post office?

A.   to have found  B. with finding      

C. to find D. in finding

36. Mr Zhang gave the textbooks to all the pupils, except     who had already taken them.

A. these             B. ones

C. the ones D. the others

37.                 terrible weather we've been having these days!

A. What        B. What a

C. How         D. How a

38. I can              you to the market in my car.

A. send         B. pick

C. ride    D.take

39. Although he's wealthy, he spends                on clothes.

A. little   B. few

C. a little D. a few

40.                  is a good form of exercise for both young and old.

A.The walk    B. Walking

C. To walk     D. Walk

1992 年 答 案(NMET)

 

选择题答案

       11. A      12. B       13. C      14. C

15. B       16. A      17. B       18. D      19. D      20. A      21. C

22. B       23. D      24. C      25. B       26. C      27. D      28. B

29. C      30. D      31. A      32. D      33. C      34. A      35. D

36. C                                                             37. A       38. D      39. A      40. B      

1993 年 试 题(NMET)

 

11. Tony is going camping with                boys.

A. little two other  B. two little other

C. two other little  D. little other two

12. —How's the young man?

—                .

A. He's twenty             B. He's much better

C. He's a doctor    D. He's David

13. We offered him our congratulations            his passing the college entrance exams.

A. at      B. of       C. for      D. on

14. If you keep on, you'll succeed             .

A. in time             B. at one time

C. at the same time       D. on time

15. Charles Babbage is generally considered                the first computer.

A. to have invented       B. inventing

C. to invent           D. having invented

16.                 down the radio—the baby's asleep in the next room.

A. Turning     B. Turn   C. Turned       D. To turn

17. I was disappointed with the film. I had expected           to be much better.

A. that    B. this     C. one     D. it

18. —I don't like chichen          fish.

—I don't like chichen,                I like fish very much.

A. and; and    B. and; but      C. or; but       D. or; and

19.         he said at the meeting astonished everybody present.

A. What B. That    C. The fact     D.    The matter

20. In come parts of the world, tea             with milk and sugar.

A. is serving  B. is served     C. serves D. served

21. —If he              , he                  that food.

—Luckily he was sent to the hospital immediately.

A. was warned; would not take

B. had been warned; would not have taken

C. would be warned; had not taken

D. would have been warned; had not taken

22. If no one              the phone at home, ring me at work.

A. returns      B.replies  C. answers     D. receives

23. Be sure to write to us,             ?

A. will you     B. aren't you   C. can you      D. mustn't you

24. —How long         each other before they        married?

—For about a year.

A. have they known;get

B. did they know; were going to get

C. do they know; are going to get

D. had they known;got

25. —Is here?

—No, Bob and    Tim have asked for leave.

A. anybody    B. everybody  C. somebody  D. nobody

26. The captain             an apology to the passengers for the delay caused by bad weather.

A. made B. said     C. put     D.passed

27. Peter         come with us tonight, but he isn't very sure yet.

A. must  B. can     C. may    D. will

28. My dictionary             . I have looked for it everywhere but still         it.

A. has lost; don't find    B. is missing; don't find

C. has lost; haven't found     D. is missing; haven't found

29. I remember              this used to be a quiet village.

A. when B. how    C. where D. what

30. Readers can                 quite well without knowing the exact meaning of each word.

A. get over    B. get in  C. get along    D. get through

31. Tom ought not to             me your secret, but he meant no harm.

A. have told   B. tell      C. be telling    D. having told

32. —What was the party like?

—Wonderful. It's years            I enjoyed myself so much.

A. after  B. when  C. before D. since

33. Many peopel are still in              habit of writing silly things in                  public places.

A. the; the     B. 不填; 不填       C. the; 不填   D. 不填; the

34. He dropped the         and broke it.

A. cup of coffee    B. coffee's cup

C. cup for coffee  D. coffee cup

35. —If you don't like the red coat, take the blue one.

—Ok, but do you have                 size in blue? This one's a bit tight for me.

A. a big  B. a bigger      C. the big       D. the bigger

36. "Can't you read?" Mary said                 to the notice.

A. angrily pointing B. and point angrily

C. angrily pointed  D. and angrily pointing

37. We were all surprised when he made it clear that he     office soon.

A. leaves              B. would leave

C. left           D. had left

38. —Mum, I think I'm                 to get back to school.

—Not really, my dear. You'd better stay at home for another day or two.

A. so well      B. so good      C. well enough       D. good enough

39.                 from Beijing to London!

A. How long way it is   B. What a long way is it

C. How long way is it   D. What a long way it is

40. —Let me introduce myself. I'm Albert.

—             .

A. What a pleasure       B. It's my pleasure

C. I'm very pleased                                          D. Pleased to meet you

1993 年 答 案 (NMET)

 

选择题答案

11. C      12. B       13. D      14. A      15. A      16. B

17. D      18. C      19. A      20. B       21. B       22. C      23. A      24. D

25. B       26. A      27. C      28. D      29. A      30. C      31. A      32. D

33. C                                                             34. D       35. B       36. A      37. B       38. C      39. D      40. D

1994年普通高等学校招生全国统一考试

 

英语

 

National Matriculation English Test(NMET 94)

 

I、单项填空(共40小题,计分40分)

11.—Is your camera like Bill's and Ann's?

—No, but it's almost the same as       .

A.her  B.yours   C.them    D.their

12.—Do you remember       he came?

—Yes, I do, he came by car.

A.how B.when   C.that      D.if

13.—Do you think it's going to rain over the weekend?

—       .

A.I don't believe B.I don't believe  it

C.I believe not so      D.I believe not

14.—Would you like to come to dinner tonight?

—I'd like to,       I'm too busy.

A.and  B.so C.as D.but

15.—Can I join your club, Dad?

—You can when you             a bit older.

A.get          B.will get

C.are getting              D.will have got

16.I told Sally how to get here, but perhaps I       for her.

A.had to write it out

B.must have written it out

C.should have written it out

D.ought to write it out

17.—Hi, haven't seen you for ages! You look fine!

—      . You look well, too.

A.Great      B.Thanks C.Oh, no D.Not at all

18.She set out soon after dark       home an hour later.

A.arriving          B.to arrive

C.having arrived D.and arrived

19.—I'm sorry to keep you waiting.

—Oh, not at all. I        here only a few minutes.

A.have been       B.had been      C.was     D.will be

20.She is       newcomer to        chemistry but she has alre

ady made some important discoveries.

A.the; the   B.the ; 不填   C.a; 不填       D.a; the

21.—I must apologize for        ahead of time.

—That's all right.

A.letting you not know      B.not letting you know

C.letting you know not      D.letting not you know

22.Rather than      on a crowded bus, he always prefers

a bicycle.

A.ride; ride        B.riding; ride

C.ride; to ride     D.to ride; riding

23.—Shall I tell John about it?

—No, you      . I've told him already.

A.needn't    B.wouldn't      C.mustn't       D.shouldn't

24.—How long has this bookshop been in business?

—      1982.

A.After       B.In C.From   D.Since

25.The missing boys were last seen       near the river.

A.playing           B.to be playing

C.play        D.to play

26.Don't all speak at once!       , please.

A.Each at one time    B.One by one time

C.One for each time  D.One at a time

27.—Do you like the material?

—Yes, it        very soft.

A.is feeling B.felt       C.feels    D.is felt

28.John plays football      , if not better than, David.

A.as well    B.as well as    C.so well D.so well as

29.I don't really  work here; I       until the new secretary

arrives.

A.just help out    B.have just helped out

C.am just helping out D.will just help out

30.It there were no examinations ,we should have      at school.

A.the happiest time    B.a more happier time

C.much happiest time       D.a much happier time

31.I didn't see your sister at the meeting. If she      , she

would have met my brother.

A.has come       B.did come     C.came   D.had come

32.The visiting Minister expressed his satisfaction with the talks,        that he had enjoyed his stay here.

A.having added  B.to add

C.adding            D.added

33.Here's my card. Let's keep in      .

A.touch      B.relation C.connection  D.friendship

34.The first textbooks       for teaching English as a foreign

language came out in the 16th century.

A.having written B.to be written

C.being written  D.written

35.—Don't forget to come to my birthday party tomorrow.

—      .

A.I don't     B.I won't C.I can't  D.I haven't

36.I don't know the restaurant, but it's       to be quite a good one.

A.said B.told      C.spoken D.talked

37.Mother was worried because little Alice was ill ,especially

        Father was away in France.

A.as    B.that      C.during  D.if

38.I need  one more stamp before my collection       .

A.has completed B.completes

C.has been completed       D.is completed

39.The weather turned out to be very good,        was more than

we could expect.

A.what       B.which  C.that      D.it

40.We all write       , even when there's not much to say.

A.now and then  B.by and by

C.step by step                                                 D.more or less

试题解答

 

Key to 1~80

11.B  12.A       13.D       14.D       15.A       16.C       17.B 18.D

19.A 20.C       21.B 22.C       23.A       24.D       25.A       26.D       27.C

28.B  29.C       30.D       31.D       32.C       33.A       34.D       35.B 36.A

37.A                                                              38.D 39.B 40.A      

1995年普通高等学校招生全国统一考试卷

英语

 

National Matriculation English Test(NMET 95)

 

1.单项填空(共40小题,计分40分)

 

11.Paul doesn't have to be made       .He always works hard.

A.learn       B.to learn C.learned D.learning

12.─Your phone number again?I        quite catch it.

─It's 9568442.

A.didn't      B.couldn't       C.don't    D.can't

13.She thought I was talking about her daughter,       ,in fact,I was talking about my daughter.

A.whom     B.where  C.which  D.while

14.When a pencil is partly  in a glass of water, it looks as if it       .

A.breaks            B.has broken

C.were broken   D.had been broken

15.─There were already five people in the car but they managed to take me as well.

─It        a comfortable journey.

A.can't be          B.shouldn't be

C.mustn't have been  D.couldn't have been

16.─        the sports meet  might be put off.

─Yes,it all depends on the weather.

A.I've been  told      B.I've  told

C.I'm told          D.I told

17.They  were all very tired,but       of them would stop to take a rest.

A.any  B.some    C.none    D.neither

18.Can you believe that in        a rich country there should be many poor people?

A.such; such     B.such; so

C.so; so            D.so; such

19.We agreed        here but so far she hasn't turned up yet.

A.having met     B.meeting

C.to meet          D.to have met

20.As she        the newspaper,Granny        asleep.

A.read; was falling

B.was reading; fell

C.was reading; was falling

D.read; fell

21.All the leading newspapers        the trade talks between China and the United States.

A.reported         B.printed

C.announced      D.published

22.I hope there are enough glasses for each guest to have       .

A.it     B.those    C.them    D.one

23.If we work with a strong will,we can overcome any difficulty, great it is.

A.what       B.how     C.however      D.whatever

24.You don't need to describe her.I        her several times.

A.had met   B.have met     C.met      D.meet

25.I can hardly hear the radio. Would you please       ?

A.turn it on B.turn it down

C.turn it up D.turn it off

26.—You were brave enough to raise objections at the meeting.

—Well, now I regret        that.

A.to do              B.to be doing

C.to have done   D.having done

27.—Have you finished your report yet?

—No, I'll finish in        ten minutes.

A.another   B.other    C.more    D.less

28.You're       your time trying to persuade him; he'll neverjoin us.

A.spending B.wasting       C.losing   D.missing

29.—How was your recent visit to Qingdao?

—It was great. We visited some friends, and spent the      days at the seaside.

A.few last sunny       B.last few sunny

C.last sunny few       D.few sunny last

30.—I'll be away on a business trip.Would you mind looking after my cat?

—Not at all.       .

A.I've no time    B.I'd rather not

C.I'd like it  D.I'd be happy to

31.It's nearly seven o'clock. Jack        be here at any moment.

A.must       B.need     C.should  D.can

32.—I'd like        information about the mangagement of your hotel, please.

—Well, you could have        word with the manager.He might be helpful.

A.some; a   B.an; some     C.some; some D.an; a

33.It was not until 1920         regular radio broadcasts began.

A.while      b.which   C.that      D.since

34.—What did you think of her speech?

—She        for one hour but didn't        much.

A.spoke; speak   B.spoke; say

C.said; speak     D.said; say

35.The boy wanted to ride his bicycle in the street, but his mother told him       .

A.not to      B.not to do     C.not do it      D.do not to

36.Would you like a cup of coffee        shall we get down to business right away?

A.and  B.then     C.or D.otherwise

37.       is a fact that English is being accepted as an international language.

A.There      B.This     C.That    D.It

38.Not until all the fish died in the river        how serious the pollution was .

A.did the villagers realize

B.the villagers realized

C.the villagers did realize

D.didn't the villagers realize

39.I don't think Jim saw me;he        into space.

A.just stared      B.was just staring

C.has just stared D.had just stared

40.He gained his        by printing       of famous writers.

A.wealth;work   B.wealths works

C.wealths;work                                               D.wealth;works

1995年普通高等学校招生全国统一考试卷答案

 

11.B 12.A       13.D       14.C       15.D       16.A

17.C       18.B 19.C       20.B 21.A       22.D       23.C       24.B

25.C       26.D       27.A       28.B 29.B 30.D       31.C       32.A

33.C       34.B 35.A       36.C       27.D       38.A       39.B 40.D

 

  评论这张
 
阅读(77)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017