注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

紫霞仙客的博客

我和我的女儿 我和我的学生

 
 
 

日志

 
 

2001-2003高考单选  

2010-02-06 16:56:19|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

2001年普通高等学校招生全国统一考试(听力占20%)  英语

   

第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)

第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

例:It is generally considered unwise to give a child________ he or she wants.

A.however  B.whatever

C.whichever       D.whenever

答案是B。

21.- Good morning, Grand Hotel.

- Hello, I' d like to book a room for the nights of the 18th and 19th.

- ________

A.What can I do for you?  B.Just a minute, please.

C.What' s the matter? D.At your service.

22.The film brought the hours back to me________ I was taken good care of in that far-away village.

A.until B.that

C.when       D.where

23.As we joined the big crowd I got________ from my friends.

A.separated B.spared

C.lost  D.missed

24.Selecting a mobile phone for personal use is no easy task because technology________ so rapidly.

A.is changing     B.has changed

C.will have changed   D.will change

25.The Parkers bought a new house but________ will need a lot of work before they can move in.

A.they B.it

C.one  D.which

26.We didn' t plan our art exhibition like that but it________ very well.

A.worked out     B.tried out

C.went on   D.carried on

27.The home improvements have taken what little there is________ my spare time.

A.from       B.in

C.of    D.at

28.It is generally believed that teaching is________ it is a science.

A.an art much as       B.much an art as

C.as an art much as   D.as much an art as

29.The warmth of________ sweater will of course be determined by the sort of ________wool used.

A.the; the    B.the; 不填

C.不填; the D.不填;不填

30.I________ ping-pong quite well, but I haven't had time to play since the new year.

A.will play   B.have played

C.played     D.play

31.A computer can only do________ you have instructed it to do.

A.how B.after

C.what       D.when

32.Visitors________ not to touch the exhibits.

A.will request     B.request

C.are requesting  D.are requested

33.I was really anxious about you. You________ home without a word.

A.mustn't leave   B.shouldn' t have left

C.couldn' t have left   D.needn't leave

34.________is known to everybody, the moon travels round the earth once every month.

A.It     B.As

C.That D.What

35.________such heavy pollution already, it may now be too late to clean up the river.

A.Having suffered      B.Suffering

C.To suffer D.Suffered

2003年普通高等学校招生全国统一考试(上海卷)

英  语

 

Ⅱ.Grammar

Directions :  Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence .

25.I earn 10 dollars         hour as         supermarket cashier on Saturdays .

      A.a …an                 B.the …a              C.an …a                 D.an…the

26.The conference has been held to discuss the effects of tourism         the wildlife in the area .

      A.in                        B.on                    C.at                        D.with

27.Shanghai is really a fascinating city and we’ve decided to stay for         two weeks .

      A.another                B.other                 C.the other              D.other’s

28.The young dancers looked so charming in their beautiful clothes that we took         

    pictures of them .

      A.many of               B.masses of          C.the number of       D.a large amount of

29.How         you say that you really understand the whole story if you have covered only

    part of the article ?

      A.can                      B.must                 C.need                    D.may

30.It is believed that if a book is         , it will surely         the reader .

      A.interested …interest                            B.interesting …be interested

      C.interested …be interesting                   D.interesting…interest

31.The house rent is expensive . I’ve got about half the space I had at home and I’m paying

             here .

      A.as three times much                            B.as much three times

      C.much as three times                            D.three times as much

32.I thought Jim would say something about his school report , but he         it .

      A.doesn’t mention                                  B.hadn’t mentioned

      C.didn’t mention                                    D.hasn’t mentioned

33.—How far apart do they live ?

    —        I know , they live in the same neighbourhood .

      A.As long as            B.As far as           C.As well as            D.As often as

34.We were in         when we left that we forgot the airline tickets .

      A.a rush so anxious                                B.a such anxious rush

      C.so an anxious rush                              D.such an anxious rush

35.A good storyteller must be able to hold his listeners’ curiosity         he reaches the end of

    the story .

      A.when                   B.unless               C.after                    D.until

36.It is these poisonous products         can cause the symptoms of the flu , such as headache

    and aching muscles .

      A.who                    B.that                   C.how                    D.what

37.The discovery of new evidence led to         .

      A.the thief having caught                        B.catch the thief

      C.the thief being caught                          D.the thief to be caught

38.Only when your identity has been checked ,        .

      A.you are allowed in                               B.you will be allowed in

      C.will you allow in                                 D.will you be allowed in

39.Generally speaking ,        according to the directions , the drug has no side effect .

      A.when taking         B.when taken        C.when to take        D.when to be taken

40.It is pretty well understood         controls the flow of carbon dioxide in and out the

    atmosphere today .

      A.that                      B.when              C.what                    D.how

41.I can think of many cases         students obviously knew a lot of English words and

    expressions but couldn’t write a good essay .

      A.why                    B.which               C.as                        D.where

42.—Dad , I’ve finished my assignment .

    —Good , and         you play or watch TV, you mustn’t disturb me .

      A.whenever             B.whether            C.whatever              D.no matter

43.An army spokesman stressed that all the soldiers had been ordered         clear warnings

    before firing any shots .

      A.to issue                B.being issued       C.to have issued       D.to be issued

44.There is a new problem involved in the popularity of private cars         road conditions

    need         .

      A.that …to be improved                         B.which …to be improved

      C.where…improving                              D.when…improving

Ⅲ.Vocabulary

Directions : Beneath each of the following sentences there are four choices marked A, B, C and D. Choose the one answer that best completes the sentence .

45.Some passengers complain that it usually         so long to fill in travel insurance

    documents .

      A.costs                   B.takes                 C.spends                 D.spares

46.“I don’t think it’s my         that the TV blew up . I just turned it on , that’s all ,” said the boy .

      A.error                    B.mistake             C.fault                    D.duty

47.My grandfather is as        as a young man and hates sitting around doing nothing all day .

      A.enthusiastic          B.energetic           C.talkative               D.sensitive

48.Broadly speaking , I would agree with Shirley , though not         .

      A.widely                 B.thoroughly         C.entirely                D.extensively

49.Tony is      the guidebook , looking for information about Japan , where he will travel soon .

      A.tracing                 B.skipping            C.inspecting             D.scanning

50.One of the consequences of our planet’s being warming up is a(n)        in the number of

    natural disasters .

      A.result                   B.account             C.reason                 D.increase

51.Those who change mobile phones frequently will pay a heavy price for being         .

      A.graceful               B.fashionable        C.particular             D.feasible

52.Life is tough in the city .In order to lose their         , some people drink alcohol .

      A.temper                 B.mood                C.consciousness      D.pressures

53.Her talent and experience         her to the respect of her colleagues .

      A.permitted             B.qualified            C.deserved              D.entitled

54.The engine of the ship was out of order and the bad weather         the helplessness of the

    crew at sea .

      A.added to   B.resulted from   C.turned out       D.made up

2003年普通高等学校招生全国统一考试(上海卷)

英语卷答案

25. C    26. B     27.  A     28. B     29.A

30.D    31.D      32.  C     33.B     34. D

35.D    36.B      37.C       38. D    39.B

40.C    41.D      42.B       43.A     44.A

45.B    46.C      47.B       48. C     49.D

50.D    51.B      52. D      53. D     54.A

2003年普通高等学校春季招生考试

英    语(北京卷)

National Matriculation English Test (NMET 2003)

       第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)

从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

例:It is generally considered unwise to give a child           he or she wants.

       A.however              B.whatever             C.whichever           D.whenever

答案是B。

21.—The room is so dirty.               we clean it?

       —Of course.

       A.Will                     B.Shall                   C.Would                 D.Do

22.—The boys are not doing a good job at all, are they?

       —              .

       A.I guess not so      B.I don’t guess       C.I don’t guess so   D.I guess not

23.—I’m sorry I’m calling you so late.

       —              okay.

       A.This is                B.You’re                 C.That’s                 D.I’m

24.There’s              dictionary on              desk by your side.

       A.a; the                  B.a; a                     C.the; a                  D.the; the

25.—Are you still thinking about yesterday’s game?

       —Oh, that’s              .

       A.what makes me feel excited                  B.whatever I feel excited about

       C.how I feel about it                                                               D.when I feel excited

26.—When will you come to see me, Dad?

       —I will go to see you when you              the training course.

       A.will have finished                                 B.will finish

       C.are finishing                                        D.finish

27.—How long              at this job?

       —Since 1990.

       A.were you employed                              B.have you been employed

       C.had you been employed                        D.will you be employed

28.The manager has got a good business              so the company is doing well.

       A.idea                    B.sense                  C.thought               D.thinking

29.—Was his father very strict with him when he was at school?

       —Yes. He had never praised him          he became one of the top students in his grade.

       A.after                   B.unless                 C.until                    D.when

30.—I was riding along the street and all of a sudden, a car cut in and knocked me down.

       —You can never be              careful in the street.

       A.much                  B.very                    C.so                       D.too

31.We are living in an age              many things are done on computer.

       A.which                 B.that                     C.whose                 D.when

32.The idea puzzled me so much that I stopped for a few seconds to try to              .

       A.make it out                                          B.make it off          

       C.make it up                                           D.make it over

33.—You don’t look very              .Are you ill?

       —No, I’m just a bit tired.

       A.good                   B.well                    C.strong                 D.healthy

34.—What happened to the priceless works of art?

       —              .

       A.They were destroyed in the earthquake

       B.The earthquake was destroying them

       C.They destroyed in the earthquake

       D.The earthquake destroyed them

35.Mr. Smith,              of the              speech, started to read a novel.

       A.tired; boring                                        B.tiring; bored

      C.tired; bored             D.tiring; boring

英语(北京卷)试题参考答案

  21.B  22.D23.C  24.A  25.A  26.D  27.B  28.B  29.C  30.D  31.D  32.A33.B  34.A  35.A

  评论这张
 
阅读(76)| 评论(0)
推荐 转载

历史上的今天

在LOFTER的更多文章

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017